Βιογραφικά
pAPAS

Παπά Γεωργία

Επάγγελμα: Ιδιοκτήτρια  Κέντρου Ξένων Γλωσσών G. Papas
Ηλικία:
Τηλέφωνο:
Email: gnpapas2@gmail.com
Facebook: georgia.papas
Twitter:

Σύντομο Βιογραφικό

Λίγα λόγια για πια είμαι και από που προέρχομαι.  Γεννήθηκα στην Αρκαδία το 1960.  Στην ηλικία των έξι ετών η οικογένεια μου μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έμεινα μέχρι το 1986. Το 1986, μετακόμισα στην Ελλάδα με το σύζυγό μου, Ατσαλόγλου Χρήστο, καθηγητή μαθηματικών. Ζούμε στον Άλιμο τα τελευταία 27 χρόνια με τα τρία μας παιδιά, την Δήμητρα 26 ετών, τον Θέμη 20 ετών και τον Νικόλα 19 ετών.Τα τελευταία 25 έτη διευθύνω το Κέντρο Ξένων Γλωσσών G. Papas. Οι σπουδές μου στα Οικονομικά (Β.S. Northeastern University) και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΒΑ University of Illinois) μ’έχουν βοηθήσει στην απόκτηση αναγκαίων προσόντων και  γνώσεων ώστε να διοικώ αποτελεσματικά το Κ.Ξ.Γ και να  βοηθώ τους μαθητές της πόλης μας  στη προετοιμασία τους για τις ανώτερες σπουδές τους.Γιατί θέλω να γίνω δημοτικός σύμβουλος; Έχοντας βάλει αυτή την ερώτηση στον εαυτό μου αρκετές φορές, η απάντηση παραμένει η ίδια.  Θέλω να προσφέρω στο τόπο που αγαπώ.  Μπορεί να είναι μια απλοϊκή, συναισθηματική απάντηση, αλλά είναι αυτή που με αντιπροσωπεύει.Είμαι μόνιμος κάτοικος Αλίμου τα τελευταία 27 χρόνια.  Σ’αυτό το διάστημα δημιούργησα με την βοήθεια άξιων συνεργατών το Κ.Ξ.Γ  G.PAPAS όπου με σκληρή δουλειά και αφοσίωση  στο εκπαιδευτικό έργο το Κέντρο καθιερώθηκε στη συνείδηση των μαθητών και των γονέων σαν ένα πρότυπο σχολείο που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και επιτυχίες  στη ξενόγλωσση εκπαίδευση.Δυστυχώς, σε αυτό το διάστημα, δεν έχω δει τη πόλη μας, τον Άλιμο,να αναπτύσσεται και να ξεχωρίζει συγκριτικά με τους γύρω δήμους.Έχω συχνά αισθανθεί απογοητευμένη με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους τομείς της καθαριότητας, της πολιτιστικής και της επαγγελματικής ανάπτυξης . Γιατί αυτοί, και όχι εμείς; Αυτοί είναι πιο ικανοί, πιο άξιοι απ’εμάς;Για να βελτιωθεί ο Δήμος μας, πιστεύω ότι μεταξύ άλλων ο Άλιμος χρειάζεται:

  • Να ενταχθεί σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για να χρηματοδοτήσει Έργα Υποδομής.
  • Να δημιουργήσει σχολές γονέων σε κάθε σχολείο ώστε να εκπαιδεύσει τους γονείς πώς να είναι χρήσιμοι και υποστηρικτικοί δίπλα στα παιδιά τους τη σημερινή εποχή.
  • Να αξιοποιήσει τη μαρίνα Αλίμου ώστε από τα έσοδα  που θα προκύψουν να κάνει κοινωνική πολιτική.
  • Να ανασυγκροτήσει ολοσχερώς και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες καθαριότητας σε νέα οικολογικά πρότυπα.
  • Να ανασυγκροτήσει τους παιδικούς σταθμούς ώστε να  βοηθήσει τις εργαζόμενες μητέρες με διευρυμένο ωράριο.
  • Να δημιουργήσει  ευνοϊκό κλίμα για νέες επιχειρήσεις στο χώρο των νέων τεχνολογιών.

 

Δυστυχώς, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι σήμερα, απογοητευμένοι απο την έλλειψη ευκαιριών στη διάθεσή τους, νοιώθουν την έλλειψη  οράματος που θα τους κατευθύνει .

Δεν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν δράση διότι νιώθουν ότι οποιαδήποτε δράση και αν αναλάβουν δεν θα έχει θετική κατάληξη. Θα ήθελα να τους πω ότι αν θέλουν να αλλάξουν και να βελτιώσουν τα πράγματα  δεν πρέπει να είναι απλά παθητικοί παρατηρητές.

Είναι ανάγκη να συμμετέχουν ενεργά, γιατί αν είναι να γίνει κάτι, είναι στο χέρι τους.

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης, «Αγαπώ τον Άλιμο»  γιατί πιστεύω ότι η κίνηση αυτή, υπό την ηγεσία του Ανδρέα Κονδύλη είναι σήμερα η πιο πειστική δύναμη που συμπυκνώνει τις απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άλιμος. Γνωρίζοντας τον Ανδρέα από μαθητή πιστεύω ότι είναι από τους νέους ανθρώπους που σκέφτονται έξω από τα προκαθορισμένα πλαίσια ενός αδιέξοδου συστήματος, είναι στην πλευρά των άξιων ανθρώπων, αυτοί που επιζητούν το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων, αυτοί που σκέπτονται με την κοινή λογική.  Ο Ανδρέας Κονδύλης δεν έχει μόνο την σωστή ανάλυση για τις αιτίες των τοπικών προβλημάτων, αλλά  τη θέληση, την ικανότητα, το όραμα και την όρεξη για δουλειά να ενεργήσει για τις αναγκαίες αλλαγές. Γι’αυτό στέκομαι δίπλα του.

Η σημερινή εποχή χρειάζεται υπερβάσεις και θα υλοποιηθούν μόνο αυτές που θα κάνουμε οι εμείς οι ίδιοι.