Βιογραφικά
panousi

Πανούση Μαρία

Επάγγελμα:
Ηλικία:  ετών
Τηλέφωνο:  6977689448
Email:  
Facebook:
Twitter:

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Πανούση κατάγεται από τη Χίο και έχει συμπληρώσει 30 χρόνια ως δημότης Αλίμου.
Η ενασχόλησή της με τα κοινά ξεκινά το 1982, ενώ από το 2002 άρχισε να έχει ενεργή συμμετοχή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το 2002, ο τ. δήμαρχος Αλίμου Κων/νος Μαντζουράνης της εμπιστεύτηκε διαδοχικά την προεδρία του Β’ ΚΑΠΗ, του 7ου Νηπιαγωγείου και του 3ου Γυμνασίου Αλίμου.
Το 2004, αναλαμβάνει με επιτυχία την αντιδημαρχία Πολιτισμού, Ισότητας και Νεολαίας, καθώς και την ευθύνη για τη διάθεση και διαχείριση του Δημοτικού Θεάτρου «Κάρολος Κουν» παράλληλα με τη διάθεση του Δημοτικού πούλμαν.
Επιπλέον, είναι υπεύθυνη για τον Επιστημονικό-Αθλητικό Σύνδεσμο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων, Victor Artant – ΝΙΚΗ, ενώ διατηρεί την προεδρία των ΚΑΠΗ και των σχολείων.
Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού, μεταξύ άλλων, επιτυγχάνει τη συντήρηση του Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο οποίος έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο της μεταβυζαντινής εποχής.
Το 2005, αναλαμβάνει την προεδρία του Α’ & Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου, την αντιπροεδρία του Ε’ Παιδικού Σταθμού και γίνεται υπεύθυνη του Διαβητολογικού Ιατρείου όπου και διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία διάφορες εκδηλώσεις με στόχο να συμβάλει αποφασιστικά στο κοινωνικό έργο του Δήμου Αλίμου.Με το σθένος και τη δημιουργικότητα που την διακρίνουν οργανώνει τις εκδρομές των ΚΑΠΗ που θα γίνουν σημείο αναφοράς για όλους του Δήμους τις Αττικής.

Η Μαρία Πανούση διακρίνεται για την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητα που απιτούνται για την υλοποίηση των έργων που μπορούν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής στον δήμο μας.