Βιογραφικά
BlougourasDimitris-02

Μπλουγουράς Δημήτρης

Επάγγελμα: Στέλεχος Χρηματιστηριακής εταιρείας
Ηλικία: 47 ετών
Τηλέφωνο: 6945 438257, 210 9833003
Email: dimitris.blougouras@gmail.com
Facebook:
Twitter:

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα στον Άλιμο το 1966, πήγα σχολείο στο 3ο Δημοτικό Αλίμου και το 1984 αποφοίτησα από το Θουκυδίδειο Λύκειο. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και εργάζομαι στον χρηματοοικονομικό χώρο από το 1992: διαπραγματευτής (dealer) στη διεύθυνση διαχείρισης διαθεσίμων της Εγνατίας Τράπεζας, trader ομολόγων στην Alpha Χρηματιστηριακή, πωλήσεις παραγώγων προϊόντων στην EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, ενώ σήμερα είμαι επικεφαλής Διαχείρισης Κινδύνων (Risk Manager) στην Eurobank Equities.Τα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα εστιάζουν όχι μόνο στον “εντοπισμό, μέτρηση, αποτύπωση, και διαχείριση των κινδύνων” αλλά και στην καθημερινή χρήση του Risk Management σαν πραγματικό και κατανοητό εργαλείο που στοχεύει στη μείωση της  αβεβαιότητας, την δημιουργία διαφάνειας προς τους μετόχους και προστιθέμενης αξίας και φήμης στην εταιρία και την απρόσκοπτη εκτέλεση της επιχειρησιακής στρατηγικής της.

Μου φαίνεται απόλυτα φυσικό κάτι αντίστοιχο να επιθυμώ να δούμε να υλοποιείται στον Άλιμο. (Οι παραπάνω ιδέες και αρχές, δεν εφαρμόζονται μόνο σε εταιρείες !!!)

Για παράδειγμα ας αναλογιστούμε πόσο θεαματικά καλύτερη θα ήταν η συνολική εικόνα στους Δήμους της χώρας αν είχαν εφαρμοστεί οι έννοιες της διαχείρισης κινδύνου με παράλληλη χρήση δεικτών μέτρησης απόδοσης και αποτελεσματικότητας όλων των παραμέτρων που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Είναι κάτι απλό, χωρίς κόστος και εξαιρετικά αποτελεσματικό. Επιπλέον, αν όλα αυτά ήταν καθημερινά γνωστά σε όλους μας (π.χ. μέσω internet στο site του Δήμου μας) όπως ακριβώς έχουν σχεδιαστεί, δηλ. σε απλή και κατανοητή μορφή, τότε όλοι μας θα είχαμε την πραγματική εικόνα του πού και πώς πάμε, και σίγουρα δεν θα ζούσαμε τις σημερινές εκπλήξεις… (Παράδειγμα δεικτών: πόσοι νέοι δρόμοι κατασκευάστηκαν/επισκευάστηκαν (χιλιόμετρα, ποσοστό), πόσες επιχειρήσεις άνοιξαν/έκλεισαν, ποιες ήταν οι μετρήσεις αυτές 1/2/3/4 χρόνια πριν, ποια από τα παραπάνω μεγέθη είναι σήμερα ανεκτά και αποδεκτά, και τι κάνουμε για να διορθώσουμε ότι δεν είναι…)

Έχοντας ως «σχετική» προϋπηρεσία ενασχόλησης με τα κοινά, την συνεχόμενη από το 2006 ενεργή «θητεία» μου ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου των παιδιών μου (σήμερα 15 και 10 ετών), αισθάνομαι ότι απλά πρέπει να προσφέρω ό,τι μπορώ στον Δήμο που μεγάλωσα και μεγαλώνουν τα παιδιά μου, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Η εις βάθος ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση (νέος τομέας για μένα) δεν με φοβίζει – εξάλλου, σε όλες τις θέσεις και σε όλες τις εταιρείες που εργάστηκα, δεν προϋπήρχε το αντίστοιχο τμήμα/θέση, οπότε δημιούργησα όλες τις απαραίτητες υποδομές και ανέλαβα το ρίσκο του να είμαι υπεύθυνος σε νεοσύστατο τμήμα με νέα καθήκοντα – και αυτό επιθυμώ να το “επαναλάβω” στον Άλιμο.

Για να συνεισφέρω λοιπόν ενεργά, μπαίνω στα βαθιά, συμμετέχοντας στην Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση του Ανδρέα Κονδύλη. Πιστεύω ότι με συλλογική, πραγματική και ανιδιοτελή προσπάθεια μπορούμε να προχωρήσουμε δημιουργώντας έναν καλύτερο Άλιμο, πετυχαίνοντας την βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.