Βιογραφικά
photonikos.jpg

Αλβανός Νικόλαος

Επάγγελμα: Ανώτερος Αξ/κός Πολεμικής Αεροπορίας (σε εφεδρεία από 28/3/2013)
Ηλικία: 52 ετών
Τηλέφωνο: 6983504244 – 2109967998
Email: nickalbanos@yahoo.gr
Facebook: Nikos Alvanos
Twitter:

Σύντομο Βιογραφικό

Αποφοίτησα από το 8ο Λύκειο Αθηνών και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση (Σχολή Τεχνικών Πολεμικής Αεροπορίας).
Από το 1981 εργαζόμουν ως Μηχανικός Τηλεπικοινωνιακών συστημάτων σε μαχητικά αεροσκάφη, σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και σε επιτελικές θέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 2013 αποστρατεύτηκα κατόπιν αιτήσεως μου, με το βαθμό του Αντισμήναρχου και έκτοτε δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Είχα μακρόχρονη αθλητική ενασχόληση με το Ολυμπιακό άθλημα του Tae Kwon Do, όπου απέκτησα Μαύρη Ζώνη και 2 Dan. Υπήρξα σε αυτό το άθλημα Διαιτητής Α΄ Κατηγορίας και έλαβα μέρος στην Ολυμπιάδα του 2004 ως εθελοντής.
Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Βλαμοπούλου που είναι καθηγήτρια φιλολογίας και έχω δύο γιούς: Τον Δημήτρη, 20 ετών, που είναι φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τον Θοδωρή 10 ετών, που είναι μαθητής Δημοτικού.
Η σχέση μου με το Δήμο υπήρξε έως τώρα τυπική και ως δημότης ήμουν μάλλον ανενεργός λόγω της φύσης της εργασίας μου και των συχνών μετακινήσεων μου ανά την Ελλάδα.
Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο πλευρό του Ανδρέα Κονδύλη, ενός νέου ανθρώπου με όραμα, πίστη, γνώση των προβλημάτων και των ιδιαίτερων συνθηκών. Ο δυναμισμός  και η εργατικότητά του μου έδωσαν το έναυσμα να βοηθήσω στην υλοποίηση των πολλών ιδεών του. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να προσφέρω στους συμπολίτες μου την εμπειρία μου σε θέματα αθλητισμού, οργάνωσης-διοίκησης καθώς και σε θέματα περιβάλλοντος. Πιστεύω βαθιά στον εθελοντισμό και τον θεωρώ κλειδί σε πολλές δράσεις, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.Ζούμε σε μια όμορφη πόλη. Αρκεί να της δείξουμε την αγάπη μας και να την κάνουμε ομορφότερη. Άλλωστε, τελικά, εμείς θα είμαστε οι κερδισμένοι!